Galningar

Jag startar här en kategori i min blogg som berör de olika dårfinkar, galningar och nötpåsar man kan träffa på här i stockholm. De brukar blomma fram såhär i vårtid när värmen tittar fram.

Det är creddigt att känna till så många som möjligt och veta roliga fakta om dem. Lite som när man var ung och samlade på Hockeybilder. Ryktesspridningen är dessutom helt fantastiskt och teorierna är många om hur, vad och varför de beter sig som de gör.

Jag diskuterade fenomenet med en arbetskamrat och jag drog några exempel från Robertsfors där jag växte upp. Skillnaden är ganska markant då alla där känner till originalen och det finns massa mer eller mindre verifierad fakta om de. Undrar om de skulle komma överens, byfånarna och storstadsgalningarna?

Annapannas inlägg fick mig att inse att det var dax att outta de mer udda människorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *