Man känner sig lite konstig

Den svenska bloggosfären, som den kryptiskt kallas, står inför en delad väg tycker jag. Rent allmänt håller journalerna och bloggar ägarna en rätt hög tekniskt kunnande, vilket gör att många kanske känner sig utanför och att det hela är verkar elitiskt. Det krävs en del kunnande att ha en blog på nätet. Det som är bra iof att många vill också vara med och lär sig på vägen. Weblogs.unmade.com är en bra första anhalt för nyfikna. Men den är i omdaningstider, sajten ska göras om och få en egen url.

Sen har vi klumpen som kommer efter de kunniga, de smarta och de kluriga. Vi vanliga människor som försöker skriva en intressant dagbok men ramlar på repen. Man skriver varken kunnigt, smart eller klurigt. En dagbok skriven för mig själv. Jag har försökt att komma bort från det genom att göra undersajter som behandlar ett visst ämne bara, och få ett mindre splittrat intryck. Gustav Holmberg skriver i sin blog Det perfekta tomrummet att det är intressantare att läsa om någon som brinner för ett intresse än om åsikter om allmänna ting. Håller med till punkt och pricka.

Är man någorlunda flitig tycker jag att man ska dela upp sin sajt i flera bloggar istället för kategorier av följande skäl:

  • Man kan läsa det som intresserar en utan att behöva sortera bort det man tycker är orelevant.
  • Man kan själv bättre koncentrera sig kring ett ämne om man vet att man inte behöver oroa sig att det ska skära sig med övrigt innehåll på sajten.

    Jag håller på att dela upp min sajt i olika avdelningar. En allmän som du läser nu, en som handlar om mina katapulter och en om mitt största intresse: fiske.

    Det här sättet funkar ypperligt för mig med hjälp av Movable Type och underlättar för mig att kunna både skriva om fakta och trams.

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *