Dreamcatcher

Eftersom Älsklingen är ett stort fan av Stephen King så var det dax att se den senaste filmen som baserats på en av hans böcker. Filmen var mer science fiction än vad boken var, och märkbart förenklat. Heder till filmmakarna eftersom boken är enligt mig svår att filmatisera. Många tankar och psykiska påhopp som de ändå lyckats visualiserar på ett rätt skojigt sätt. Jag tror att filmen är bättre om man inte läst boken, som vanligt. En bok är alltid en bok och en film är således fortfarande bara en film.
Det som var positivt att filmens stjärna Morgan Freeman spelar en galen och rätt ondsint general. Men självklart inte lika galen som jag ville att han skulle vara. Gary Oldman skulle vara ett självklart val för mig. En schysst film, men passar lika bra på video enligt mig.

Ett plus i kanten var att de visade en kortfilm före filmen. Animatrix, en spinoff på Matrix som är helt datoranimerad och otroligt snygg. Ska visst finnas fler delar, nio stycken. Måste kolla vad i hela friden som pågår. Är matrix 2: reloaded också animerad? Måste erkänna att jag är lite förvirrad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *